Canonical چیست

کنونیکال

Canonical چیست

Canonical چیست 1350 500 مجید رجبی

Canonical چیست

کنونیکال یه راه برای این می باشد که به موتورهای جستجو URL اصلی جهت ایندکس کردن محتوا را معرفی کنیم . استفاده از تگ کنونیکال باعث جلوگیری از بروز اشکالات محتوای کپی از طریق URL های مختلف می شود . به بیان ساده تر ، تگ کنونیکال به موتورهای جستجو می گوید که کدام نسخه URL از یک صفحه را باید ایندکس کنند .

کد نمونه

canonical چیست

چرا استفاده از تگ کنونیکال ضروری می باشد ؟

مبحث محتوای تکراری مبحثی پیچیده می باشد ، زمان که خزنده های موتورهای جستجو آدرس های زیادی با محتوای تکراری یا مشابه به هم را مورد بررسی قرار می دهند این مورد باعث بروز اشکالاتی در سئو سایت می شود . اولین مشکل ، زمانی که خزنده های موتورهای جستجو مجبور به حرکت در بین تعداد زیادی محتوای تعدادی باشند ممکن است محتوای خاص (Unique Content) شما را پیدا نکنند . دومین مشکل ، در صورتیکه تعداد محتوای تکراری زیاد باشد ممکن است باعث ضعیف شدن رتبه گیری محتواهای سایت بشود . در نهایت ، حتی ممکن است در صورتیکه محتوای شما دارای رتبه شود ممکن است موتورهای جستجو URL محتوای کپی را به جای URL اصلی ایندکس و نشان دهند . استفاده از کنونیکال به شما کمک می کند تا بر روی محتوای کپی خود کنترل داشته باشید .

مشکل با URL ها

شما ممکن است از خود بپرسید ، “چرا شخصی باید محتوای صفحه ای را کپی کند ؟ و بدتر از این مورد ممکن است تصور کند کنونیکال موردی نیست که بخواهید در مورد نگران باشید . مشکل از این جهت می باشد که ما به عنوان انسان تلاش می کنیم تا یک صفحه را به عنوان یک مفهوم در نظر بگیریم مانند صفحه اصلی وب سایت . اما موتورهای جستجو هر URL منحصربفرد را به عنوان یک صفحه جداگانه در نظر میگیرند .

به عنوان مثال ، خزنده های موتورهای جستحو ممکن است از راه های زیر به صفحه اصلی سایت شما وارد شوند :

  • http://www.example.com
  • https://www.example.com
  • http://example.com
  • http://example.com/index.php
  • http://example.com/index.php?r…

به عنوان شخص ، تمامی این آدرس ها به یک صفحه سایت منتهی می شوند اما از دید خزنده های موتور جستجو هر کدام از این آدرس ها به صفحه جداگانه ای اشاره دارند . حتی در این مثال کوچک شما مشاهده میکنید که از پنج راه مختلف خزنده های موتورهای جستجو می توانند به صفحه اصلی سایت وارد شوند . در حقیقت این مورد یک مثال کوچک از حالت هایی است که میتوان برای یک آدرس سایت در نظر گرفت .

سیستم های مدیریت محتوای (CMS) مدرن و پویا (Dynamic) و سایت های کد-محور (Code-Driven) این مشکل محتوای تکراری را چندین برابر می کنند . بسیاری از سایت ها به صورت اتوماتیک تگ ها (tags) را اضافه می کنند ، اجازه می دهند از آدرس های زیادی به یک محتوا لینک داده شوند و پارامترهای زیادی را برای جستجوها ، دسته بندی ها ، قیمت محصولات و موارد دیگر به آدرس سایت اضافه میکنند . ممکن است بدون اینکه خودتان از این مورد آگاه باشید هزاران آدرس کپی و محتوای کپی در سایتتان داشته باشید .

 

چرا گوگل سایتم رو در صفحه اول نشون نمی‌ده؟

بهینه سازی و سئو رو برای سایتت شروع کن

 

تجربیات موفق (Best Practices) در استفاده از تگ کنونیکال

اشکالات و برطرف کردن اشکالات محتوای کپی می تواند بسیار پیچیده باشد ، اما در این قسمت چندین نکته کاربردی را برایتان ذکر میکنیم که در هنگام استفاده از تگ کنونیکال باید در نظر داشته باشید :

  1. تگ های کنونیکال می توانند به خودشان ارجاع دهند (self-referential)

اشکالی ندارد که تگ کنونیکال به URL حاضر اشاره کند . به بیان دیگر ، اگر آدرس های X ، Y و Z آدرس های کپی هستند و آدرس X نسخه کنونیکال می باشد ، اشکالی ندارد که تگ کنونیکال را که به X اشاره می کند را در صفحه آدرس X قرار دهید . این مورد به نظر واضح میرسد اما بسیار نیز گمراه کننده و گیج کننده نیز می باشد .

  1. فعالانه صفحه اصلی سایت خود را نیز کنونیکال سازی کنید

مورد آدرس های کپی صفحه اصلی سایت یک مشکل بسیار معمولی می باشد افراد می توانند از راه های زیادی به شما لینک دهند (و شما هم بر روی آنکنترلی ندارید) ، ایده خوبی می باشد که آدرس کنونیکال صفحه اصلی وب سایتتون رو هم تعیین کنید تا از بروز اشکالات این چنینی جلوگیری گنید .

کنونیکال

  1. بررسی موردی تگ های کنونیکال داینامیک

بعضی اوقات اشتباه در کدنویسی سایت باعث ایجاد کدهای کنونیکال مختلف برای هر ورژن از آدرس سایت می شود (این مورد باعث از بین رفتن مفهوم کنونیکال در سایت می شود) . آدرس های سایت خود را بخصوص در سایت های فروشگاهی (e-commerce) و سایت های برپایه سیستم های مدیریت محتوا از جهت صحت عملکرد کنونیکال بررسی کنید .

  1. از سیگنال های پیچیده خودداری کنید

موتورهای جستجو ممکن است بخاطر پیچیده بودن تگ های کنونیکال آنها را رد کنند و یا به صورت اشتباه آنها را تفسیر کنند بنابراین در تگ های کنونیکال از سیگنال های پیچیده استفاده نکنید . به بیان دیگر ، صفحه A را به صفحه B و سپس صفحه B را به صفحه A کنونیکال نکنید . همچنین صفحه A را به صفحه B و ریدایرکت ۳۰۱ صفحه B را به صفحه A کنونیکال نکنید . ایده خوبی نمی باشد که از حلقه زنجیری تگ های کنونیکال استفاده نکنید (A – – >B ، B- – >C ، C- – >D) از این شیوه اجرای کنونیکال اجتناب کنید . سیگنال های واضح و روشن ارسال کنید در غیر اینصورت موتورهای جستجو را مجبور به اتخاذ تصمیمات بد و اشتباه می کنید.

  1. دقت کنید که محتواهایی را که بسیار به هم شبیه هستند را نیز کنونیکال سازی کنید

زمانی که بیشتر افراد در زمینه کنونیکال فکر میکنند ، آنها کپی های کاملا مشابه را در نظر میگیرند . بهتر است که صفحاتی را که بسیار شبیه به یکدیگر هستند را نیز در نظر بگیرید اما در مورد این صفحات با احتیاط بیشتری عمل باید کرد . بحث های زیادی در این رابطه وجود دارد ، اما به صورت کلی استفاده از تگ های کنونیکال در مورد صفحاتی که بسیار به هم شبیه هستند ایده مناسبی می باشد به عنوان مثال در فروشگاه های اینترنتی این مورد را می توان تگ کنونیکال را در مورد محصولاتی به کار برد که کاملا به هم شبیه هستند ولی از نظر قیمت ، رنگ و اندازه با یکدیگر متفاوت می باشند . این نکته را در نظر داشته باشید که ورژن های کنونیکال سازی نشده از صفحات ممکن است واجد شرایط برای رنکینگ نباشند و اگر صفحات با یکدیگر بسیار متفاوت باشند موتورهای جستجو کنونیکال آنها را رد خواهند کرد .

 

این مقاله مفید بود ؟
چرا از این پست راضی نبودید ؟
تصویر کپچا

Subscribe for free resources and news updates.