روز جهانی برنامه نویس ، روز تلفیق هنر ، منطق و خلاقیت

روز جهانی برنامه نویس ، روز تلفیق هنر ، منطق و خلاقیت

روز جهانی برنامه نویس ، روز تلفیق هنر ، منطق و خلاقیت 1350 500 محمدی

برنامه نویس فردی است که با تلفیق هنر ، منطق و خلاقیت  سعی در طراحی و توسعه برنامه هایی دارد ، که زندگی را برای ما راحت تر میکند. آنها همیشه در کنار کارآفرینان کمک شایانی به توسعه کسب و کار و تجارت الکترونیک می کنند.

روز ۲۵۶ام هر سال به عنوان روز برنامه نویس شناخته می شود.عدد ۲۵۶بزرگترین عدد دودویی در بین ۳۶۵ روز سال است. روز برنامه نویس ارزش ویژه ای بین برنامه نویسان دارد.  تقریبا همه ی برنامه نویس ها با این عدد آشنا هستند.

برای اولین بار در سال ۲۰۰۲، کارمندان یک شرکت کامپیوتری در روسیه بودند که امضاهایی را جهت به رسمیت شناختن روزی با عنوان روز برنامه‌نویس جمع‌آوری کردند. در سال ۲۰۰۹ رئیس جمهور وقت روسیه، این روز را به عنوان روز برنامه‌نویس نام‌گذاری کرد و پس از آن کشورهای دیگر از جمله بریتانیا و ایالات متحده آمریکا این روز را به عنوان روز برنامه‌نویس پاس میدارند

مروری بر تاریخچه ی برنامه نویسی و نسل های آن

نسل اول
در سالهای دهه ۱۹۵۰ برنامه نویسی کامپیوترهای اولیه توسط تغییر سیم ها و تنظیم هزاران کلید و سوییچ انجام میشد. در برخی موارد این تنظیمات بر روی کاغذهای طومار گونه و یا کارت های سوراخشده نوشته می شدند که به کامپیوتر می گفتند چه کاری را (What)، به چه صورت (How) و در چه زمانی (When) انجام دهد.
به منظور اجرای یک نرم افزار، برنامه نویس باید اطلاعات جامع و کاملی از کامپیوتر موردنظر می داشت. یک اشتباه کوچک منجر به شکست در کل برنامه کامپیوتری میشد.

 

نسل دوم
در این دوره افراد به دنبال ابزارهای سریعتر و راحتتری برای برنامه نویسی بودند. نتیجه این تلاشها تولد نسل دوم زبان های برنامه نویسی در اواسط دهه ۱۹۵۰ شد. در این نسل از نمادها به جای دستورات صفر و یک استفاده می شد.

 

نسل سوم
در اواخر دهه ۱۹۵۰ مفسرهای زبان های طبیعی و کامپایلرهای پا به عرصه ظهور گذاشتند. قدیمیترین زبان برنامه نویسی این نسل FORTRAN است که در سال ۱۹۵۳ توسط IBM ساخته شد. در سال ۱۹۵۹ زبان برنامه نویسی COBOL به منظور استفاده در دنیای نرم افزارهای تجاری عرضه گردید.
زبانهای سطح بالای برنامه نویسی مانند BASIC ، PASCAL ، ALGOL ، PL/I و C در این دوره معرفی شدند.

 

نسل چهارم
زبانهای این نسل برنامه نویس را قادر می سازند تا کارهای سطح بالاتر و بیشتری را توسط کد کمتری انجام دهد. هر دستور از زبانهای این نسل معادل صدها دستور از زبانهای نسل سوم است. برنامه هایی که توسط این زبانهای نوشته می شوند، نیاز به یک محیط سخت افزاری خاص و امکانات خاص برای اجرا شدن دارند. در دهه ۱۹۹۰ درخواست ها برای استفاده از این زبانها بسیار زیاد شد و کمپانی هایی مانند Oracle و SUN تلاشهایی در این زمینه انجام دادند.

 

 

نسل پنجم
این نسل از زبانهای برنامه نویسی هنوز در مرحله تئوری هستند و تا به امروز نمونه عملی از آنها ساخته نشده است. بسیاری از تلاشها به دلیل محدودیت سخت افزارها، عملیاتی نشده اند. استفاده از زبان طبیعی و روزمره برای تفهیم کارها به کامپیوترها از ویژگی های بارز این نسل به شمار می رود. استفاده از شبکه های عصبی و هوش مصنوعی و همچنین استفاده از Agent ها به منظور انجام کارها در کامپیوتر از دیگر ویژگی های این نسل از زبان ها هستند.

زبانهای برنامه نویسی از دیرباز تا کنون توسعه یافته اند. از سیم کشی کامپیوترها تا زبانهای سطح بالای نسل سوم و چهارم. این گامها هر کدام ابزارها و امکانات جدیدتر و بهتری را در اختیار برنامه نویسان قرار دادند و به طبع آن نرم افزارهای کامپیوتری نیز بهتر و پیشرفته تر شدند.

زندگی یک برنامه نویس با چالش های گوناگونی رو به رو ست.

تعطیلات برنامه نویس

تعطیلات برنامه نویس

در دوران دانشجویی جا گذاشتن یک ویرگول ساده می تواند باعث از بین رفتن یک ترم تحصیلی شود. مقدمات چند زبان به آنها در دانشگاه تدریس می شود. ولی برای حرفه ای شدن در یک زبان به خصوص، یک برنامه نویس باید چند سال دیگر مجددا مطالعه کند ، کد بزند و تمرین کند.

آنها در دوران کار خود استرس های فراوانی دارند. با چالشهایی فراوانی رو به رو هستند . برای برخی از چالش ها هیچ منبع مطالعه ای  آن وجود ندارد . برنامه نویس باید ساعت ها در Stackoverflow از دیگران بپرسد و بپرسد و … حالا می فهمیم چرا قهوه ی برنامه نویس همیشه سرد است. زیرا برنامه نویس همیشه غرق در افکار خویش برای حل چالش ها ست و از قهوه و یا چای خود غافل می شود.

صفحه ی مانیتور و صدای تق تق کیبورد بخشی از زندگی یک برنامه نویس است.  اصولا تفاوت خاصی بین خانه و محل کار آنها وجود ندارد. ساعت ها خیره ماندن به مانیتور سلامتی چشم هایشان را تهدید می کند. شب ها تا صبح بیدار می مانند ولی باز هم ممکن است در آخر همان ویرگول عزیز کل کد را زیر سوال ببرد. در اصل یک برنامه نویس آرامش روحی و روانی خود را در راه علاقه ی خود به خطر می اندازد.

حالا می فهمیم که در پشت صحنه ی دنیای دیجیتال، برنامه نویسانی سخت کوش و صبور حضور دارد. متخصصانی که با ترکیب  هنر و منطق شاهکارهایی خلق می کنند. کد می زنند که شاهکار خود را توسعه دهند و باز هم کد می زنند که انتقادات کاربران را پاسخگو باشند. روز هایی را به یاد بیارید که خرید اینترنتی یک کالا  یک رویا بود ولی امروزه این کار توسط فروشگاه های انترنتی انجام میشود و جذابیت خرید اینترنتی یکی از جذابه های دنیایی مجازی شده است

ما مفتخر هستیم که در کنار یک تیم قوی برنامه نویسی و طراحی وب در حال  عملی کردن ایده های زیبای کا ر آفرینان  برای رسیدن به اهداف و ترویج  تجارت الکترنیک در صنایع مختلف  هستیم. تیمی که با تلاش شبانه روزی آثار زیبا و بی نقصی مانند فروشگاه اینترنتی تخفیف برتر را خلق نموده است .  رسانه لب روز برنامه نویس را به تمام برنامه نویسان کشور تبریک می گوید مخصوصا به همکاران عزیزمان در بخش طراحی وب و طراحی سیستم های فروشگاهی  که به صورت شبانه روزی در حال ارتقاء دانش و فرهنگ  تجارت الکترونیک  می باشند.

تیم ما

حمید فلاح    برنامه نویس ارشد

المیرا طایفه      کارشناس توسعه UI/UX

میثم رسولی     کارشناس توسعه UI/UX
حسین صداقت   برنامه نویس وب
علی دهقانی     برنامه نویس وب
اسد کرمی        برنامه نویس اندروید
این مقاله مفید بود ؟
چرا از این پست راضی نبودید ؟
تصویر کپچا

Subscribe for free resources and news updates.