بازاریابی شبکه‌ای چیست و استراتژی آن چیست؟

بازاریابی شبکه ای چیست

بازاریابی شبکه‌ای چیست و استراتژی آن چیست؟

بازاریابی شبکه‌ای چیست و استراتژی آن چیست؟ 1350 500 m.mohammadi

بازاریابی شبکه‌ای ( network marketing ) برگرفته از فرمول تصاعد است که در سده ی سوم ه.ق به واسطه ی اقلیدس و در کتاب ” مقدمات ” به جهان معرفی شد . اولین بار، یک شرکت دوچرخه سازی در روسیه از این روش استفاده کرد که باعث شد در روسیه، عبارت «بهمنی» و در فرانسه عبارت «گلوله ی برفی» را به آن لقب دهند و این روش را راهی برای تقلب و کلاهبرداری اعلام کنند. سیاستمداران، اقتصاد دانان و جامعه شناسان زیادی به دنبال پیدا کردن راهی بودند که بتوانند از این ایده به نفع همه استفاده کنند. اولین شرکتی که رسماً فعالیت بازاریابی شبکه ای را آغاز کرد، کمپانی ویتامین کالیفرنیا بود که نام خود را در سال ۱۹۳۹ به نوترالایت تغییر داد و امروزه محصولات خود را از طریق کمپانی اموی به فروش می‌رساند.

بازاریابی شبکه ای

بازاریابی چند سطحی (MLM) چیست؟

بازاریابی چند سطحی ( Multi-Level Marketing ) یک استراتژی بازاریابی فروش مستقیم است که در آن، بازاریاب به غیر از پادادشی که از فروش مستقیم محصول کسب می کند، از فروش محصول توسط افرادی که به واسطه او استخدام شده اند هم کسب درآمد می کند . افرادی که توسط بازاریاب استخدام شده اند ” زیر مجموعه ” او نامیده می شوند که می توانند تا چندسطح هم ادامه داشته باشند. فرد بازاریاب با داشتن زیرمجموعه های بیشتر، می تواند سود بیشتری کسب کند.

بازاریابی شبکه ای چگونه کار می کند؟

در این روش، شخص بازاریاب علاوه بر این که مستقیماً محصول را با استفاده از نمونه کالاها و خدمات به مشتری نهایی می فروشد، باید مشتریان دیگر را هم در فروش خود دخیل کند. بدر واقع باید دیگران را به تبلیغ کالای مورد نظر تشویق کنند. اساس کار بازاریابی شبکه ای، فروش و ارائه محصول توسط مشتریان راضی از محصول است. مهم ترین مسئله در بازاریابی شبکه ای، رضایت مشتری از محصول و تبلیغ دهانی و شفاهی محصول توسط مشتری است. در بازاریابی شبکه ای، برای راضی نگه داشتن همیشگی مشتریان، لازم است محصولاتی که به فروش می رسند کیفیت بالایی داشته باشند. از لحاظ تئوری، اگر یک شرکت در بازاریابی شبکه ای موفق باشد، می تواند با استفاده از رضایت مشتریان، فروش بسیار بالایی را تجربه کند.

بازاریابی شبکه ای - تصاعدی

یکشنبه‌ها قبل از شروع کار یک مقاله رایگان از لابراتوار رسانه برای بهبود کسب و کار خود دریافت کنید

 

عضوگیری و پیش روی تصاعدی

در شرکت های بازاریابی شبکه ای، هر بازاریابی که به دنبال درآمد بالا باشد، باید فروشندگان دیگری را تحت عنوان زیرمجموعه به شبکه خودش اضافه کند. به صورت تئوری، اگر هر بازاریاب دو نفر را به عنوان زیرمجموعه خودش اضافه کند و هر کدام از زیر مجموعه های او نیز دو نفر را اضافه کنند، او ۴ نفر زیرشاخه رده دوم دارد. حالا اگر همین روند ادامه پیدا کند، او ۸ نفر زیرشاخه رده سوم و ۱۶ نفر زیرشاخه رده چهارم دارد. اگر زیرشاخه ها باز هم به عضوگیری ادامه دهند، این مجموعه به صورت تصاعدی رشد می کند و اعضای زیادی به مجموعه این بازاریاب اضافه می شوند.

وقتی هرم فرو می ریزد

رشد هرم ها ممکن است به حدی برسد که از حد کشش بازار عبور کند و دیگر جای رشد نداشته باشد، در این مواقع، بازاریاب های تازه کاری که قصد کسب درآمد دارند، نمی توانند فروش خوبی داشته باشند. در چنین وضعیتی، بعضی از سرشاخه ها، از سهم فروش تعداد زیادی از زیرشاخه های خود بهره برده و آسیبی نمی بینند. به طوری که سود زیادی عاید فروشندگان نمی شود اما سرشاخه ها که تعداد آنها هم زیاد نیست سودهای کلانی می برند.

تفاوت بین شرکت‌های هرمی و بازاریابی شبکه ای

به گفته ی کمیسیون تجارت فدرال امریکا، شرکت هرمی شرکتی است که به اعضای خود، بابت وارد کردن افراد جدید، حق کمیسیون می‌دهد. شرکت‌های هرمی هیچ محصولی نمی‌فروشند و روش کار آن ها به این صورت است که پول های مشتریان را در یکجا جمع می‌کنند و با آن کاری انجام نمی‌دهند. در ازای جذب افراد پول می‌دهند و بطور اجتناب ناپذیری فرو می ریزند. بعد از فروپاشی هرم، بجز عده‌ای که در بالای هرم هستند همه دست خالی می‌مانند و پول خود را از دست می دهند. عملکرد شرکت های هرمی، در اکثر کشورهای دنیا از جمله ایران غیر قانونی است.
به گفته FTCC، داشتن محصول به معنای قانونی بودن یک شرکت نیست. بعضی از شرکت های هرمی برای رد گم کردن، یک محصول در پلان خودشان قرار می دهند که قیمتی بسیار بالاتر از قیمت بازار آزاد دارد، چرا که هدف این شرکت ها، فروش محصول نیست. در این شرکت ها معمولاً دریافت محصول مشروط بر شرکت در پلان تجاری است و پول کسانی که به هر دلیلی نمی توانند یا نمی خواهند عضو گیری کنند، از دست می رود.

شرکت های هرمی

 

یکشنبه‌ها قبل از شروع کار یک مقاله رایگان از لابراتوار رسانه برای بهبود کسب و کار خود دریافت کنید

 

 

این مقاله مفید بود ؟
چرا از این پست راضی نبودید ؟
تصویر کپچا
۳ دیدگاه
  • یک از ترفندهای این لیدرها میان تصاعدی حساب کردن زیرمجموعه ها رئو حساب میکنه . مثلا میگه اگر ۲ نفر رو بیار یکه اونها هرکدوم ۳ نفربیارن تا ۱۶ تا زیر مجموعه چیزی حدود ۴۳۰۰۰۰۰۰میلیون نفر رو داری .که حالا میخوان برات شامپوو … بفروشن .
    حالا کلا تعداد سرپرست های خانوار های ایرانی حدود ۲۴ ملیون نفر از طرف سازمان هدفنمدی یارانه ها اعلام شده .یعنی از هر خانواده باید ۲ نفر فروشنده شامپو فلان باشن .شما ببنید بهترین برند هم باشی مثل آیفون اپل بازهم برند سامسونگ یا الجی یا هوآوی رقیب شما هستند .پس چجوری میتونیه ۴۸ میلیون نفر فروشنده کالایی باشن که کلا ۲۴ میلون خریدار باشه .اصلا به کی بفروشی .تازه برندهای مختلفی هم تو بازار سهم دارن مثل گلرنگ و داروگر و… به همین منوال پس level 16 وقتی که می بینند مشتری ندارند پس دیگه خرید ثبت نمی کنند وریزش میکنه . حالا level 15 وقتی زیرمجموعه نداشته باشند ریزش میکنه پس همینطور به صورت دومینوlevel ها ریزیش میکنند و دست آخر اون سردسته ها هستند که سود میلیاردی به جیب میزنند
    درکل مجموع این لیدرها دارن از اعتبار شما سواستفاده می کنند و دوستی ها رو از بین میبرنن.بااحترام به همه دوستان ناصر معروف خانی

    • کیوان کریمی‌پور 2019-02-02 at 10:50 ق.ظ

      سلام ناصر عزیز
      ممنونیم از به اشتراک گذاری تجربیات و بیان کردن نظرتون
      ارادت

  • بازاریابی شبکه ای 2019-12-28 at 7:27 ب.ظ

    مقاله جالبی بود .

Subscribe for free resources and news updates.